Salsa

  

Welkom op onze website met informatie over onze eerste Dutch Open Salsa and Bachata wedstrijden op eerste Paasdag 21 april 2019. Deze wedstrijden zijn 'Open To The World' en zullen een jaarlijks terugkerend evenement zijn tijdens het Holland Dans Spektakel. Dit evenement vierde afgelopen jaar zijn 30ste jubileumjaar.  Laco Sportscentrum Cuijk gaat om 19:00 uur open. De wedstrijden vangen aan om 20:00 uur en duren tot ongeveer 22:30 uur. Daarna start de Mega Party. De wedstrijden worden georganiseerd door Stichting Brabant Danst. Een onafhankelijke organisatie die de salsa wedstrijden net zoals de hiphop wedstrijden op vrijdag en zaterdag in eigen handen heeft. Hierdoor zijn de wedstrijden voor iedereen toegankelijk. De slogan 'Fun For Everyone' is van toepassing. De wedstrijden zijn toegankelijk voor beginners, maar ook voor de gevorderden en zelfs voor professionals. Er is door onze sponsor 'Grolsch' prijzengeld beschikbaar gesteld voor de categorie 'Salsa Couples Professionals'. € 150,- voor de eerste plaats, € 100,- voor de tweede plaats en € 50,- voor de derde plaats. Daarvoor moeten wel minimaal 10 paren in deze categorie deelnemen.

Eerst zal Femke Hermens, voormalig Nederlands kampioen om 19:30 uur een workshop ladystyling verzorgen van zo'n 30 minuten als warming-up, maar ook om iedereen in de gezellige salsa stemming te brengen. Deze workshop is dus voor iedereen toegankelijk. De wedstrijden starten om 20:15 uur.  Tussen de rondes door is er voor het publiek voldoende tijd om een dansje te maken op de 400M2 junckers parketvloer met de beste Salsa, bachata en kizomba muziek van DJ Yuchi..

Na de wedstrijden (ong. 22:30 uur) gaan we verder met de After Party met DJ Yuchi.

 

Categorieën:

Salsa:
Solo's Lady (Amateur Rising Star / Amateur Masters / Professionals)
Solo's Man (Amateur Rising Star / Amateur Masters / Professionals)
Couples (Amateur Rising Star / Amateur Masters / Professionals)
Couples Wheelchairdancing (combi)

Verder nog:
Latin Showteams
Couples Bachata

 
Klassen:

Amateur Solo's and Couples zullen eerst gekwalificeerd worden door een 'general look' voor de Rising Star of Masters.
Alle categorieën salsa zullen in hun finale dansen op langzame muziek (160-168 BPM) en daarna op snelle muziek (200-208 BPM).
Alleen de Amateur Masters en Professionals zullen een choreo op eigen muziek dansen in hun finale.
Deze choreo heeft een minimum tijd van 1,5 tot maximaal 2 minuten.

 
Regels:

Latin Showteam zullen op hun eigen muziek dansen. 
Minimum 2 minuten tot maximaal 4 minuten.
Minimum van 6 dansers in een team.
Judging criteria: Technique, Timing and Image. Juryleden zullen naast hun waardering in punten ook opbouwende opmerkingen geven over uw optreden. Deze opmerkingen zullen na het evenement te downloaden zijn vanaf deze website.  

Categorieën kunnen worden samengevoegd indien noodzakelijk.

Entreebewijzen verkrijgbaar aan de entreebalie voor slechts € 10,00.
Er is geen inschrijfgeld voor de deelnemers.
Iedereen kan deelnemen, maar slechts in 1 keer per categorie.
Voorbeeld:
Mandy danst eerst als Solo Amateur Rising Star. Daarnaast danst zij met haar gevorderde danspartner John als paar in de Amateur Masters categorie
.
Zij dansen samen ook nog in een Latin Showteam met andere dansers uit dezelfde dansschool.
Zij betalen slechts eenmaal € 10,- per persoon.
Deelnemers, bezoekers, trainers, coaches, iedereen betaald € 10,- aan de entreebalie voor hun entreebewijs. Er zal ook met polsbandjes gewerkt worden.

 

Als u een lijst met deelnemers heeft hoeft u die niet via dit onderstaand inschrijfformulier een voor een te sturen. U kunt deze lijst met namen en categorieën mailen naar: dutchopensalsa@gmail.com.

INSCHRIJFFORMULIER
Name / Names / Name Team*
E-mail:*
Residence / Woonplaats*
Categorie:
Amount of dancers in Latin Showteam if applicable