Salsa & Bachata

  

Welkom op onze website met informatie over onze eerste Dutch Open Salsa and Bachata wedstrijden op eerste Paasdag 21 april 2019. Deze wedstrijden zijn 'Open To The World' en zullen een jaarlijks terugkerend evenement zijn tijdens het Holland Dans Spektakel. Dit evenement vierde afgelopen jaar zijn 30ste jubileumjaar.  Laco Sportscentrum Cuijk gaat om 19:00 uur open. De wedstrijden vangen aan om 20:30 uur en duren tot ongeveer 21:30 uur. Daarna start de Mega After Party. De wedstrijden worden georganiseerd door Stichting Brabant Danst. Een onafhankelijke organisatie bestaande uit (voormalige) dansers die deze wedstrijden organiseren met de gedachte dat zij zulke wedstrijden graag zelf zouden dansen. Hierdoor zijn de wedstrijden voor iedereen toegankelijk. De slogan 'Fun For Everyone' is van toepassing. De wedstrijden zijn toegankelijk voor iedereen. Alle salsa stijlen zijn toegestaan. De juryleden kijken naar de kwaliteit van de dansers, niet naar welke stijl... Salsa is salsa!  Inschrijven kan tot 12 april.

Eerst zal Femke Hermens, voormalig Nederlands kampioen om 20:00 uur een workshop ladystyling verzorgen van zo'n 30 minuten als warming-up, maar ook om iedereen in de gezellige salsa stemming te brengen. Deze workshop is dus ook voor iedereen toegankelijk. De wedstrijden starten om 20:30 uur.  Tussen de rondes door is er voor het publiek voldoende tijd om een dansje te maken op de 400M2 junckers parketvloer met de beste Salsa, bachata en kizomba muziek van DJ Yuchi..

Na de wedstrijden (ong. 21:30 uur) gaan we verder met de Mega After Party met DJ Yuchi.

 

Categorieën:

Solo Salsa Lady
Solo Salsa Man
Couples Salsa
Couples Bachata
Couples Wheelchairdancing (combi)
Latin Showteams

Regels:

Salsa solo zullen op salsa muziek (200-208 BPM) hun wedstrijden dansen. Choreo is vrij.

Salsa koppels zullen in hun voorrondes dansen op langzame muziek (160-168 BPM) en daarna op snelle muziek (200-208 BPM).
Alleen de finalisten bij Salsa koppels zullen naast 'slow & fast' een choreo op eigen muziek dansen in hun finale.
Deze choreo heeft een minimum tijd van 1,5 tot maximaal 2,5 minuten.

Latin Showteams zullen op hun eigen muziek dansen. 
Minimum 2 minuten tot maximaal 4 minuten.
Minimum van 6 dansers in een team.
Judging criteria: Technique, Timing and Image. Juryleden zullen naast hun waardering in punten ook opbouwende opmerkingen geven over uw optreden. Deze opmerkingen zullen na het evenement te downloaden zijn vanaf deze website.  

Entreebewijzen verkrijgbaar aan de entreebalie voor slechts € 10,00.
Er is geen inschrijfgeld voor de deelnemers.
Iedereen kan deelnemen in elke categorie.
Voorbeeld:
Mandy danst eerst als Solo, daarnaast danst zij met haar danspartner John als koppel
.
Samen dansen zij ook nog in een Latin Showteam met andere dansers uit dezelfde dansschool.
Zij betalen slechts eenmaal € 10,- per persoon.
Deelnemers, bezoekers, trainers, coaches, iedereen betaald € 10,- aan de entreebalie voor hun entreebewijs. Er zal ook met polsbandjes gewerkt worden.

Als u een lijst met deelnemers heeft hoeft u die niet via dit onderstaand inschrijfformulier een voor een te sturen. U kunt deze lijst met namen en categorieën mailen naar: dutchopensalsa@gmail.com.

INSCHRIJFFORMULIER
Name / Names / Name Team*
E-mail:*
Residence / Woonplaats*
Categorie:
Amount of dancers in Latin Showteam if applicable